Universal Music - Your Music Ondemand

X Ambassadors en Jamie N Commons schieten officiële videoclip voor ‘Jungle’

Woensdag, 18 juni 2014

X Ambassadors en Jamie N Commons schieten officiële videoclip voor ‘Jungle’

X Ambassadors en Jamie N Commons hebben een officiële videoclip geschoten voor ‘Jungle’. De clip is geregisseerd door Alex Da Kid, die tevens de producer is van het nummer dat wereldwijd een miljoenenpubliek heeft bereikt dankzij de WK-promotiefilm ‘The Game Before The Game’ van headphonemerk Beats by Dre.

‘Jungle’ is de vrucht van de samenwerking tussen de New Yorkse rockband X Ambassadors, de Britse blues-, rock- en folkmuzikant Jamie N Commons en producer Alex Da Kid. De muziek is te horen in de vijf minuten durende Beats by Dre-commercial ‘The Game Before The Game’,waarin voetbalsterren als Robin van Persie, Neymar en Suárez zich voorbereiden op hun wedstrijd. De video heeft inmiddels al meer dan tien miljoen views.

De niet-voetballiefhebber kent het nummer‘Jungle’ wellicht van de trailer voor het tweede seizoen van de Netflix-serie‘Orange Is The New Black’, dat online al ruim acht miljoen keer is bekeken.

Het meest kenmerkende aspect van ‘Jungle’ is zijn opzwepende drumbeat, die herinneringen oproept aan wellicht het grootste voetballied van allemaal: ‘We Will Rock You’ van Queen. Dat is ook precies wat producer en songschrijver Alex Da Kid hoopte te bereiken: “It was my goal to write and produce an anthemic song that would resonate with anyone that has grown up in or been around underprivileged surroundings. I am completely overwhelmed by the reception this song has received and the connection people seem to have to the emotion of it.’

Inmiddels heeft Jay Z een remix van het nummer gemaakt, ‘Jay Z + Beats by Dre Jungle Remix’.

‘Jungle’ staat ook op de onlangs verschenen EP‘The Reason’ van X Ambassadors.

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog