Universal Music - Your Music Ondemand

The Common Linnets samen op succesvolle eerste editie Tuckerville

Maandag, 23 juni 2014

The Common Linnets samen op succesvolle eerste editie Tuckerville

Voor het eerst sinds het Eurovisie Songfestival stonden Ilse DeLange en Waylon vandaag weer samen op het podium als The Common Linnets. Op het nagenoeg uitverkochte americana-festival Tuckerville vierde de gelegenheidsband hun ongekende succes. Tuckerville, een initiatief van Ilse DeLange, werd gehouden in de Grolsch Veste, de thuisbasis van FC Twente.

Nadat het duo met het countrynummer ‘Calm After The Storm’ een tweede plek in de finale van het Eurovisie Songfestival behaalde, brak de ‘storm’ rondom Ilse DeLange en Waylon los. Het album van The Common Linnets staat al zes weken lang onafgebroken op nummer één in de Nederlandse albumlijst. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 150.000 exemplaren van verkocht. Zowel het album als de single ‘Calm After The Storm’ zijn in Nederland inmiddels bekroond met de platina status.

Op de eerste editie van het Tuckerville festival stonden naast The Common Linnets ook De Dijk, Daniel Lohues en Tim Knol. Meer dan dertigduizend bezoekers genoten van het festival dat een ode is aan de muziekstijl americana: folk, blues en country.   

 

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog