Universal Music - Your Music Ondemand

The Common Linnets door naar de finale van het Eurovisie Songfestival; debuutalbum verschijnt 9 mei

Donderdag, 08 mei 2014

The Common Linnets binnen op #1 met single 'Calm After The Storm'

Op vrijdag 9 mei brengen The Common Linnets, het gelegenheidsduo Ilse DeLange en Waylon, hun gelijknamige debuutalbum uit. Een dag later staan ze in de finale van het Eurovisie Songfestival. Met een overtuigende en sfeervolle performance van ‘Calm After The Storm tijdens de eerste halve finale op dinsdag 6 mei, kwalificeerden ze zich voor de grote finale die zaterdag 10 mei plaatsvindt.

De afgelopen weken hebben Ilse DeLange en Waylon niet stilgezeten: repetitities, soundchecks, internationale persconferenties, interviews met Nederlandse en internationale pers. Dat bleef niet onopgemerkt: de afgelopen dagen ontvingen zijn lovende reacties vanuit de buitenlandse media en sinds hun optreden tijdens de halve finale stijgen zij bij alle bookmakers. ‘Calm After The Storm’ is inmiddels doorgedrongen tot de UK iTunes Top40.

Ilse en Waylon kennen elkaar al jaren: als tieners traden ze al op in hetzelfde country-circuit. Dat ze een passie voor countrymuziek en aanverwante stromingen als Bluegrass, Folk en Americana deelden, wisten ze dus al. Maar wat de twee succesvolle singer-songwriters vooral verbond was een voorliefde voor echte, pure liedjes die zelfs in hun meest kale vorm nog overeind blijven. Voor The Common Linnets is het uitgangspunt dan ook bovenal de goede ambachtelijke song.

Op ‘The Common Linnets’ staan dertien liedjes die stuk voor stuk ontroeren. Het zijn nummers over pijn en tegenslag, maar ook over hoop, troost en liefde. Ze ontroeren omdat ze in hun eenvoud en puurheid direct tot je ziel doordringen. Maar vooral ook omdat twee van de beste zangers van Nederland op dit album zo prachtig tweestemmig samen zingen.

 

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog