Universal Music - Your Music Ondemand

Nieuwe single van Lana Del Rey: ‘West Coast’

Nieuwe single van Lana Del Rey: ‘West Coast’

Lana Del Rey brengt volgende maand een langverwachte nieuwe single uit. Het nummer, getiteld ‘West Coast’, is de eerste single van Lana’s later dit jaar te verschijnen album ‘Ultraviolence’. ‘West Coast’, dat Lana schreef samen met de gelauwerde Rick Nowels (bekend van talloze hits van onder anderen Madonna en Dido), is geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keys.

Bekijk

Ambrose Akinmusire winnaar Paul Acket Award 2014

Ambrose Akinmusire winnaar Paul Acket Award 2014

Mojo Concerts maakte in de ochtend van 15 april bekend dat de Paul Acket Award dit jaar zal worden uitgereikt aan Ambrose Akinmusire. De award wordt jaarlijks door North Sea Jazz toegekend aan een artiest die “meer aandacht verdient voor zijn of haar uitzonderlijke muzikantschap”.

Bekijk

Vijftigjarig jubileum The Cats gevierd met twee bijzondere uitgaves

Vijftigjarig jubileum The Cats gevierd met twee bijzondere uitgaves

Vijftig jaar geleden werd een van de succesvolste Nederlandse bands aller tijden opgericht: The Cats. Met hun meerstemmige vocalen scoorde de band, met Piet Veerman als bekendste lid, maar liefst 40 hits in Nederland. Ook in het buitenland waren The Cats zeer succesvol. Nummers als ‘Marian’, ‘Lea’, ‘One Way Wind’, ‘Rock & Roll’, ‘Where Have I Been Wrong’ en ‘Be My Day’ zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de muziekhistorie.

Bekijk

Documentaire: The Common Linnets - Calm Before the Storm’

The Common Linnets binnen op #1 met single 'Calm After The Storm'

Toen Ilse DeLange en Waylon eind vorig jaar bekend maakten Nederland te gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival maakte dat een abrupt einde aan de relatieve kalmte waarin ze tot dan toe hadden gewerkt aan hun album: The Common Linnets. Documentairemaker Marcel de Vré geeft de kijker met ‘The Common Linnets - Calm Before the Storm’ een intiem inkijkje in de werkwijze van de twee succesvolle singer-/songwriters.

Bekijk

Grootste Britse liveshow Disclosure vanaf 15 april online te zien

Grootste Britse liveshow Disclosure vanaf morgen online te zien

Begin maart trad Disclosure op in Londens legendarische Alexandra Palace. Tienduizend toeschouwers zagen daar de spectaculaire liveshow, de grootste van de Britse broers tot nu toe, met gastoptredens van Sam Smith, Eliza Doolittle en AlunaGeorge.

Bekijk

DI-RECT binnen op #1 met ‘Daydreams in a Blackout’

DI-RECT - Daydream In A Blackout

Vandaag, een week na de officiële release van het album ‘Daydreams in a Blackout’, komt DI-RECT binnen op nummer 1 in de GfK Dutch Charts Album Top 100. Het is de eerste keer in de huidige bezetting dat DI-RECT de albumlijst aanvoert. Op 4 april lanceerde DI-RECT hun zevende album tijdens een ochtendconcert in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Diezelfde ochtend kwam het album binnen op nummer 1 in de iTunes-charts. Zaterdag 12 april is de officiële releaseparty van ‘Daydreams in a Blackout’ in een uitverkocht Paard in Den Haag.

Bekijk

3FM Awards voor The Opposites, Kensington en Chef’Special

3FM Awards voor The Opposites, Kensington en Chef’Special

De indrukwekkende Gashouder in Amsterdam was gisterenavond voor de zesde keer gastheer van de 3FM Awards. De muziekprijzen van de radiozender, die dit jaar hun tienjarig jubileum vieren, werden uitgereikt in twaalf categorieën.

Bekijk

Lorde en Imagine Dragons bovenaan genomineerdenlijst Billboard Music Awards.jpg

Lorde en Imagine Dragons bovenaan genomineerdenlijst Billboard Music Awards

Deze week zijn de genomineerden bekend gemaakt van de Billboard Music Awards 2014. De prijzen van het Amerikaanse tijdschrift voor de muziekindustrie, met de daarin gepubliceerde hitlijsten, worden dit jaar op zondag 18 mei uitgereikt in Las Vegas.

Bekijk

Kensington kondigt clubtour aan

Kensington kondigt clubtour aan

Vorig jaar won Kensington maar liefst drie 3FM Awards (Serious Talent, Best Album en Best Live Act), waarmee de band de grote winnaar van de avond was. In datzelfde jaar won Kensington ook de MTV Award voor Best Dutch Act. Je zou het viertal uit Utrecht dus gerust een van de belangrijkste Nederlandse bands van dit moment kunnen noemen.

Bekijk

Nieuwe album Leon Russell geproduceerd door Elton John en Tommy LiPuma

Nieuwe album Leon Russell geproduceerd door Elton John en Tommy LiPuma

Zanger en pianist Leon Russell brengt op 72-jarige leeftijd een nieuw studioalbum uit, getiteld ‘Life Journey’. ‘Life Journey’ is opgenomen in de Capitol Studios in Los Angeles en geproduceerd door niemand minder dan Elton John en de legendarische producer Tommy LiPuma.

Bekijk

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog