Universal Music - Your Music Ondemand

Richard Reed Parry (Arcade Fire) brengt klassiek album uit via Deutsche Grammophon

Richard Reed Parry (Arcade Fire) brengt klassiek album uit via Deutsche Grammophon

Richard Reed Parry brengt op vrijdag 6 juni een album met klassieke composities uit via het gerenommeerde label Deutsche Grammophon. Met ‘Heart And Breath’ maakt Parry, bandlid van het Grammy-winnende Arcade Fire, zijn debuut als neo-klassieke componist. Parry, die werd geïnspireerd door artiesten als Steve Reich en Brian Eno, baseerde ‘Heart And Breath’ op het concept dat de muzikanten hun eigen tempo bepalen door naar hun hartslag en ademhaling te luisteren tijdens de uitvoering van de stukken.

Bekijk

Bastille brengt ‘Dutch Edition’ van ‘All This Bad Blood’ uit

 Bastille_Cover_All_This-Bad-Blood-Dutch-Edition.jpg

Singer-songwriter Dan Smith richtte Bastille in 2010 eerst op als soloproject, maar nadat hij eind van dat jaar zijn vrienden Chris Wood, Kyle Simmons en Will Farquarson had uitgenodigd om een groep te vormen, groeide Bastille uit tot een volwaardige band. De oorsprong van Bastille ligt in de creatieve geest van Smith, wiens omarming van uiteenlopende muzikale stijlen heeft geleid tot een van de meest opwindende bands in nieuwe muziek vandaag. Begin dit jaar won het viertal nog de ‘British Breakthrough’ BRIT Award.

Bekijk

Videoclip ‘Home’ van Dotan in première

Dotan 7 Layers

Van Dotan is gisterenavond een nieuwe videoclip in première gegaan. De ex-3FM Megahit ‘Home’ is de tweede single van het album ‘7 Layers’, dat in januari uitkwam.

Bekijk

Counting Crows brengen nieuw album uit via Capitol Records

Counting Crows brengen nieuw album uit via Capitol Records

Counting Crows hebben een contract getekend met Capitol Records (onderdeel van de Universal Music Group) voor een nieuwe studioalbum. ‘Somewhere Under Wonderland’ is het zesde studioalbum van de Amerikaanse band en de opvolger van ‘Saturday Nights & Sunday Mornings’ uit 2008.

Bekijk

Maroon 5 brengt in september nieuw album ‘V’ uit

Maroon 5 brengt in september nieuw album ‘V’ uit

Maroon 5 brengt op dinsdag 2 september een nieuw album uit. Het album, getiteld ‘V’, is het eerste dat de drievoudige Grammy-winnaars via Interscope Records (onderdeel van Universal Music) zullen uitbrengen. Een eerste single van het nieuwe album zal deze zomer uitkomen. Ook heeft de Amerikaanse band een wereldtournee gepland, waarvan de tourdata in de komende weken bekend zullen worden gemaakt.

Bekijk

De muzikale magie van de jaren tachtig verzameld op vier cd’s

De muzikale magie van de jaren tachtig verzameld op vier cd’s

De jaren tachtig stonden bol van de politieke onrust: krakersrellen, op de barricade tegen De Bom, de Koude Oorlog en de val van de Muur. Maar de jaren tachtig waren niet alleen politiek gezien roerige tijden. Het beeld van popmuziek zou voor altijd veranderen en zoals nooit tevoren smolten verschillende muziekstijlen samen tot een hybride vorm van popmuziek die zich het beste laat omschrijven als de sound van de jaren tachtig.

Bekijk

KISS viert jubileumjaar met verzamelalbum ‘KISS 40’

KISS viert jubileumjaar met verzamelalbum ‘KISS 40’

KISS bestaat dit jaar 40 jaar en dat wordt groots gevierd door de band. Het veertigjarig jubileum van KISS werd in maart van dit jaar officieel afgetrapt met de release van de gehele catalogus van de rockband op vinyl en de opname van de band in de legendarische Rock ’n’ Roll Hall Of Fame. Volgens velen een eer die de band al lang geleden ten deel had mogen vallen.

Bekijk

Nummer ‘Battle Cry’ van Imagine Dragons in nieuwe Transformers-film

Nummer ‘Battle Cry’ van Imagine Dragons in nieuwe Transformers-film

Imagine Dragons, regisseur Michael Bay en filmcomponist Steve Jablonsky hebben de handen ineen geslagen voor de soundtrack van ‘Transformers: Age Of Extinction’, een van de blockbusters van de komende zomer. Het nummer ‘Battle Cry’ speelt een belangrijke rol in de film, die in juli in Nederland in première gaat. Op cruciale momenten in het verhaal is het nummer te horen. Ook heeft de Amerikaanse band een bijdrage geleverd aan de score van de film.

Bekijk

Billboard Music Awards uitgereikt in Las Vegas

20140519 Billboard Music Awards uitgereikt in Las Vegas

Gisterenavond werden in Las Vegas de Billboard Music Awards uitgereikt. Tijdens de awardshow van het weekblad van de Amerikaanse muziekindustrie werden prijzen uitgereikt in drie categorieën: ‘Artist’, ‘Album’ en ‘Song’. Imagine Dragons was een van de grote winnaars van de avond.

Bekijk

Album van The Common Linnets bereikt binnen 7 dagen platina status

Common Linnets

Duo scoort met recordaantal van dertien songs in de Single Top 100. Het album van The Common Linnets, dat afgelopen vrijdag is uitgekomen heeft de platina status bereikt. Er zijn ruim 50.000 stuks van verkocht. Het duo kreeg tijdens de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538 een award uitgereikt. Het album, ‘The Common Linnets’, is vandaag officieel op nummer 1 in de albumlijst binnengekomen.

Bekijk

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog