Universal Music - Your Music Ondemand

BRIT Awards-favoriet Sam Smith bevestigt komst naar Pinkpop

Sam Smith grote winnaar tijdens de Grammy Awards

Gaat Sam Smith tijdens de 35e editie van de BRIT Awards weer met zijn armen vol beeldjes naar huis? Na de vier Grammy’s die hij eerder deze maand in Amerika won, is de zanger vanavond maar liefst vijf keer genomineerd voor de belangrijkste muziekprijzen van Groot-Brittannië. Sam Smith’s naam komt voor in de zwaarste categorieën van de avond namelijk: ‘Beste Album’, ‘Beste Zanger’ en ‘Beste Single’.

Bekijk

Ellie Goulding’s ‘Love Me Like You Do’ meest gestreamde nummer wereldwijd

Ellie Goulding’s ‘Love Me Like You Do’ meest gestreamde nummer wereldwijd

Met meer dan vijftien miljoen ‘plays’ is de single ‘Love Me Like You Do’ van Ellie Goulding wereldwijd het meest gestreamde nummer in een week tijd. De single, afkomstig van de soundtrack van de populaire film ‘Fifty Shades Of Grey’, verbreekt hiermee een record dat op naam stond van Mark Ronson met het nummer ‘Uptown Funk’.

Bekijk

Compleet overzicht van Willy DeVille (& Mink DeVille) op ‘Collected’

Compleet overzicht van Willy DeVille (& Mink DeVille) op ‘Collected’

Het complete overzicht van de kleurrijke carrière van Willy DeVille en zijn band Mink DeVille zijn verzameld op ‘Collected’. Dit overzicht, gebundeld op drie CD’s, verschijnt op vrijdag 20 februari.

Bekijk

Taylor Swift lanceert stijlvolle videoclip voor single ‘Style’

Taylor Swift lanceert stijlvolle videoclip voor single ‘Style’

De spraakmakende videoclip van Taylor Swift’s nieuwe single ‘Style’ is online geplaatst. ‘Style’ is de derde single van haar hitalbum ‘1989’. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, heeft ‘Style’ niets met mode te maken. De single gaat over het turbulente liefdesleven van de zangeres. In het nummer en in de videoclip zijn tal van subtiele verwijzingen te vinden naar een populair lid van een boyband en ex-liefje van Taylor. Regisseur Kyle Newman maakt van ‘Style’ een visueel spektakel met romantische filmprojecties in een dromerig decor.

Bekijk

Kunstenaar Tim Cantor inspireert Imagine Dragons in nieuwe clip ‘Shots’

Kunstenaar Tim Cantor insipereert Imagine Dragons

De Amerikaanse kunstschilder Tim Cantor heeft de band Imagine Dragons geïnspireerd bij het maken van de videoclip voor de nieuwe single ‘Shots’. De clip is een kunstig ‘doorkijkje’ in de surrealistische wereld van Cantor waar de bandleden van Imagine Dragons zich in bevinden. ‘Shots’ is de tweede single van het album ‘Smoke + Mirrors’ dat afgelopen vrijdag 13 februari uitkwam.

Bekijk

Pokey LaFarge brengt muzikale smeltkroes op nieuw album ‘Something In The Water’

Pokey LaFarge brengt muzikale smeltkroes op nieuw album ‘Something In The Water’

De Amerikaanse folk- en bluesmuzikant Pokey LaFarge brengt op vrijdag 17 april zijn nieuwe album ‘Something In The Water’ uit. De multi-instrumentalist laat op zijn zevende studioalbum een bonte mix horen van verschillende traditionele, Amerikaanse muziekstijlen zoals bluegrass, ragtime, jazz, Western swing en countryblues. ‘Something In The Water’ is het debuutalbum op het Rounder-label. Van 3 juni tot en met 7 juni is Pokey LaFarge in Nederland voor een clubtour met vijf shows, waarbij hij onder andere De Oosterpoort in Groningen en de Amsterdamse Paradiso aandoet.

Bekijk

Korte film rond U2′s ‘Every Breaking Wave’ nu online

Korte film rond U2′s ‘Every Breaking Wave’ nu online

De Ierse regisseuse Aoife McArdle gebruikte het U2-nummer ‘Every Breaking Wave’ als aanleiding voor het maken van een heftige, korte film. In de film, die dezelfde titel draagt als het nummer van U2, staat de onmogelijke liefde tussen twee tieners centraal. Onmogelijk, want zij groeien op in het verscheurde Belfast in de jaren tachtig waarin de protestanten en de katholieken in staat van oorlog met elkaar leven. Het heftige onderwerp speelt een belangrijke rol op ‘Songs Of Innocence’, U2′s meest persoonlijke album tot nu toe. Naast ‘Every Breaking Wave’ komt het thema ook terug in de nummers ‘The Troubles’ en ‘Raised By Wolves’.

Bekijk

Amerikaanse rockband Fall Out Boy naar Heineken Music Hall

Amerikaanse rockband Fall Out Boy naar Heineken Music Hall

Op dinsdag 20 oktober geeft Fall Out Boy een concert in de Heineken Music Hall. De kaartverkoop van dit concert, dat deel uitmaakt van hun ‘American Beauty/ American Psycho Tour’ start op vrijdag 20 februari om 10.00 uur.

Bekijk

Ellie Goulding domineert met ’Fifty Shades Of Grey’-nummer ‘Love Me Like You Do’

Ellie Goulding domineert met ’Fifty Shades Of Grey’-nummer ‘Love Me Like You Do’

De Britse zangeres Ellie Goulding domineert wereldwijd de hoogste posities in de hitlijsten met haar single ‘Love Me Like You Do’. Het nummer heeft in 33 landen op de eerste plek in iTunes gestaan. Sinds vandaag staat ‘Love Me Like You Do’ in thuisland Groot-Brittannië bovenaan de officiële UK Singles Chart. Het nummer is afkomstig van de soundtrack van de film ‘Fifty Shades Of Grey’, die afgelopen vrijdag 6 februari uitkwam. Naast de hitsingle van Ellie Goulding zijn op deze soundtrack ook nummers te horen van Jessie Ware, The Weeknd, Beyoncé en The Rolling Stones. De spraakmakende film, gebaseerd op de boeken van E.L. James, is vanaf 12 februari in de bioscoop te zien. De voorverkoop van de bioscoopkaarten breekt wereldwijd records.

Bekijk

Madonna’s nieuwe videoclip ‘Living For Love’ nu online

Madonna’s nieuwe videoclip ‘Living For Love’ nu online

Madonna liet gisteravond tijdens de Grammy Awards op spectaculaire wijze haar nieuwe single ‘Living For Love’ horen. Met het spannende optreden, waarbij de zangeres letterlijk sky high ging, benadrukte de popdiva dat ze anno 2015 nog altijd ‘hot en happening’ is. Een dag nadat de videoclip van ‘Living For love’ een exclusieve première kende via de Snap Channel op Snapchat Discovery, is de volledige clip ook te zien op Vevo. De opzwepende dance-track ‘Living For Love’ is afkomstig van Madonna’s nieuwe album ‘Rebel Heart’ dat op vrijdag 6 maart verschijnt.

Bekijk

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog