Universal Music - Your Music Ondemand

Metallica brengt nieuw nummer ‘Lords Of Summer’ uit

Vrijdag, 20 juni 2014

Metallica brengt nieuw nummer ‘Lords Of Summer’ uit

Metallica-fans werden twee weken geleden op Pinkpop blij verrast met het nieuwe nummer ‘Lords Of Summer’. De single is sinds vandaag exclusief verkrijgbaar via iTunes.

Met het nieuwe nummer, dat voluit ‘Lords Of Summer – First Pass Version’ heet, keert Metallica terug naar het kenmerkende, thrashy geluid ten tijde van ‘Masters of Puppets’ en ‘…And Justice For All’. Ook een vurige solo van gitarist Kirk Hammett ontbreekt uiteraard niet in het acht minuten en twintig seconden durende epos.

De band speelde ‘Lords Of Summer’ afgelopen maart voor het eerst live toen ze tijdens hun ‘Metallica By Request Tour’ (waarbij fans zelf de setlist mogen samenstellen) een concert gaven in Bogotá, Colombia. Alhoewel Metallica nog niet bevestigt of het nummer ook daadwerkelijk op hun komende album zal komen te staan, liet drummer Lars Ulrich in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone wel weten  dat het geluid van ‘Lords Of Summer’ exemplarisch is voor de rest van het nieuwe materiaal. “It’s fairly representative of where our creative headspace is at right now,” aldus de drummer.

Metallica werd in 1981 opgericht door Lars Ulrich en gitarist en zanger James Hetfield. De band is een van de meest invloedrijke en succesvolle rockbands met 110 miljoen verkochte albums wereldwijd, waaronder de klassieker ‘Metallica’ uit 1991, dat beter bekend staat als ‘The Black Album’. ‘Death Magnetic’ is de laatste plaat uit 2008 en werd in Nederland bekroond met platina. De band heeft talloze awards gewonnen, waaronder negen Grammy Awards, twee American Music Awards en meerdere MTV Video Music Awards. In 2009 werd Metallica opgenomen in de prestigieuze Rock And Roll Hall Of Fame.

 

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog