Universal Music - Your Music Ondemand

Eric Clapton brengt met ‘Eric Clapton & Friends: The Breeze, An Appreciation of JJ Cale’ een hommage aan JJ Cale

Maandag, 05 mei 2014

Eric Clapton brengt met ‘Eric Clapton & Friends: The Breeze, An Appreciation of JJ Cale’ een hommage aan JJ Cale

Eric Clapton heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij de vorig jaar overleden singer-songwriter en gitarist JJ Cale beschouwt als een van de meest invloedrijke muzikanten in de geschiedenis van de rockmuziek; iets dat veel van zijn collega-muzikanten kunnen beamen. Cale heeft het werk van Clapton en vele andere artiesten zeer beïnvloed. Zo scoorde Clapton grote hits met Cale-covers ‘After Midnight’ en ‘Cocaine’. In 2006 nam het duo samen een album op, getiteld ‘The Road To Escondido’.

Als eerbetoon aan Cale’s nalatenschap verzamelde Clapton een groep gelijkgestemde en bevriende muzikanten om zich heen voor het album ‘Eric Clapton & Friends: The Breeze, An Appreciation of JJ Cale’, dat op 25 juli uit zal komen. Het album, vernoemd naar Cale’s single ‘Call Me The Breeze’ uit 1972, bevat bijdragen van Clapton, Mark Knopfler (Dire Straits), John Mayer, Willie Nelson, Tom Petty, Derek Trucks (Allman Brothers Band) en Don White.

JJ Cale stierf op 26 juli 2013 in het Scripps Hospital in La Jolla, Californië aan de gevolgen van een hartaanval. Cale, Grammy Award-winnaar, was een van de uitvinders van het zogeheten Tulsa Sound, een genre gebaseerd op blues, rockabilly, country, en jazz.

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog