Universal Music - Your Music Ondemand

Eerste optreden in Nederland van SXSW-sensatie Young & Sick

Woensdag, 30 april 2014

Eerste optreden in Nederland van SXSW-sensatie Young & Sick

Young & Sick is een muziek- en kunstproject van de in Los Angeles gevestigde Nederlander Nick van Hofwegen. In de Verenigde Staten maakte hij al naam als grafisch ontwerper, maar dit jaar breekt hij ook op het muzikale vlak door. Als performer trad Young & Sick eerder dit jaar op tijdens SXSW, waar hij opviel met zijn energieke live show. Deze maand nog was hij te zien op het grote popfestival Coachella en in mei volgt zijn eerste headline show in Londen.

De ‘Continuum EP’ bevat een viertal inventieve, hoekige popsongs met elementen uit r&b, soul, jazz, electronica and synth music. Bekijk de video bij de titeltrack ‘Continuum’ hieronder.

 

Zijn talent als grafisch ontwerper ontdekte Nick van Hofwegen bijna per toeval toen Mark Foster van Foster The People hem vroeg om het artwork voor de single ‘Pumped Up Kicks’ te maken. Ook was hij verantwoordelijk voor het artwork van Robin Thicke’s ‘Blurred Lines’, Foster The People’s debuutalbum en het meest recente album van Maroon 5.

Volgende week woensdag 7 mei staat Young & Sick op London Calling in de Tolhuistuin in Amsterdam. Later dit jaar volgt een debuutalbum.

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog