Universal Music - Your Music Ondemand

DEBUUTALBUM SONGWRITER & PRODUCER POO BEAR OP 27 APRIL UIT // NIEUWE SINGLE FEAT. JUSTIN BIEBER & JAY ELECTRONICA

Dinsdag, 10 april 2018

Poo-Bear

Op zijn nieuw te verschijnen debuutalbum ‘Poo Bear Presents Bearthday Music’ dat op vrijdag 27 april uitkomt, brengt de international vermaarde songwriter en producer Jason Boyd alias Poo Bear ‘s werelds grootste namen uit de pop, hip-hop, Latin, R&B en elektronische muziek samen. Met dit tweetalige album treedt het brein achter wereldhits van onder meer Justin Bieber, Usher en Mariah Carey voor het eerst nu zelf op de voorgrond. Poo Bear lanceert hiermee ook zijn eerste in een reeks van ‘Poo Bear Presents’ releases. En om deze heugelijke eerste verjaardag te vieren, laat de viervoudig Grammy winnaar vandaag zijn nieuwe single los, ‘Hard 2 face reality’, feat. Justin Bieber en Jay Electronica.

De single volgt op het onlangs verschenen ‘All we can do’ feat. Juanes en ‘Will I see’ feat. Anitta, beide goed voor zeker zestien miljoen Spotify streams en terug te vinden op Poo Bear’s debuutalbum. Voor wie een blik op de verdere tracklisting werpt, vallen de sterren letterlijk voor de ogen want naast de eerdergenoemde artiesten werkten ook Jennifer Lopez, J Balvin, Skrillex, Ty Dolla $ign en Zara Larsson voor dit project al te graag samen met hun goede vriend en schrijfpartner Poo Bear. Het album is niet alleen een mijlpaal voor Poo Bear zelf, of een platform voor grote artiesten om een ander geluid te laten horen. Getuige de nieuwe namen op het album mag het ook gerust een mega-springplank voor talent worden genoemd.

In 2001, nog voordat hij de wereldhit ‘Caught Up’ (2004) samen met Usher schreef, werkte Poo Bear al samen met acts en artiesten als 112 en Jill Scott.  Niet lang erna klopten Big Boi en Lupe Fiasco maar ook Chris Brown, Kelly Rowland en Mariah Carey bij hem aan. In 2013 werd Poo Bear voorgesteld aan Justin Bieber, met wie hij lange tijd zou samenwerken. Hun partnerschap leidde tot tracks als: ‘Where Are Ü Now’, ‘What Do You Mean?’, ‘PYD’, ‘Hold Tight’ en ‘All That Matters’. Dat Poo Bear’s naam veelvuldig in de toonaangevende Amerikaanse Billboard Hot 100 opduikt zal niemand verrassen. Als producer en songwriter was hij de afgelopen jaren namelijk ook nog eens mede verantwoordelijk voor wereldwijde (zomer)hits, waaronder David Guetta’s ‘2U’, DJ Khaled’s ‘I’m the One’ (feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne) en Luis Fonsi’s ‘Despacito’ (remix feat. Daddy Yankee & Justin Bieber). Voor die laatste track ontving Poo Bear recentelijk nog een Song of the Year nominatie bij de Grammy’s en een Songwriter of the Year nominatie bij de Billboard Latin Music Awards.

Now Playing

Volume omlaag
Volume omhoog